A mundet Gua-sha të ndikojnë në botoxin tuaj?

Që nga praktika e lashtë kineze, gua sha përfshin tërheqjen e lëkurës ,kuarci, ametisti ose jade me skaje të konturuara në të gjithë lëkurën, me madhësi pëllëmbë, u bë një ritual i bukurisë modern nga gratë dhe burrat përfshirë e kanë përfshirë teknikën në rutinën e tyre të përditshme. Gua sha është e mrekullueshme për qarkullimin limfatik, reduktimin e fryrjes së fytyrës dhe shpërndarjen e barabartë të produkteve të kujdesit të lëkurës në të gjithë lëkurën. Pavarësisht nga të gjitha përfitimet që ofron gua sha, është më mirë të shmangni kryerjen e saj menjëherë pas injeksioneve botox. Rezulton se përdorimi i një mjeti gua sha shumë shpejt pas injektimit mund të ndikojë në mënyrën e rezultatit. Këtu keni gjithçka që duhet të dini për gua sha me trajtimin tuaj të preferuar estetik.

Si mund të ndikojë Gua Sha në botox ?

Injeksione të lokalizuara në zona të veçanta të fytyrës mund të duhet kohë që të përthithen në zonat e synuara, prandaj nuk rekomandohet përdorimin e mjeteve gua sha gjatë kësaj periudhe, përdorimi I gua shas mund te na coje në rezultate të ulëta.

Kur ta përdorni përsëri Gua Sha?

Dermatologët kanë mendime të ndryshme për sa kohë duhet pritur pas injeksioneve përpara se të përdorni një gua sha. Sipas Spokane, dermatologu WA Wm. Philip Werschler, MD, afërsisht 90 minuta pas injeksioneve. “Pasi të ndodhë kjo, është e pamundur të ndikohet në toksina, edhe me gua sha”, shpjegon ai. Por nga ana tjetër, Dr. Shamban sugjeron shmangien e masazhimit të fytyrës me një gua sha për rreth një javë pas administrimit të një neuromoduluesi në mënyrë që të mos përhapet toksina. Nëse ka ndonjë ënjtje ose mavijosje, lëreni të zgjidhet plotësisht përpara se të përdorni mjetin tuaj në fytyrën tuaj. Kur është koha për të rifilluar rutinën tuaj gua sha, të cilën duhet ta bëni gjithmonë me një shtresë të hollë vaji për fytyrën, Dr. Schlessinger rekomandon përdorimin e presionit të butë – presioni i tepërt mund të dëmtojë lëkurën.