Është një peeling kimik me thellësi mesatare që depërton në shtresën e sipërme të lëkurës, të quajtur epidermë, duke arritur deri në dermë poshtë.

Ashtu si pilingët e tjerë kimikë, një Peel VI funksionon duke eksfoluar lëkurën tuaj dhe duke stimuluar prodhimin e proteinave të reja. Procedura zakonisht përdoret për të trajtuar shenjat e plakjes, për të përmirësuar strukturën e lëkurës dhe për të korrigjuar problemet e pigmentit.

VI Peeling-ët janë mjaft të butë saqë mund të përdoren në mënyrë të sigurt në fytyrën, gjoksin, qepallat, duart dhe shpinën tuaj.

Ky lloj peeling mund të përdoret për të gjitha llojet dhe tonet e lëkurës.

Linjat e holla dhe rrudhat

Vi Peel shkatërron shtresat e sipërme të qelizave të lëkurës. Kjo ndarje mund të stimulojë procesin natyral të shërimit të trupit tuaj dhe prodhimin e kolagjenit dhe elastinës së re.

Kolagjeni dhe elastina janë dy proteinat kryesore që i japin lëkurës tuaj strukturën dhe elasticitetin e saj. Humbja e këtyre proteinave kontribuon në formimin e rrudhave.

Trajtimi i njollave nga dielli dhe njollave

Peeling kimik potencialisht mund t’ju ndihmojë të ndriçoni zonat e lëkurës të errësuar nga dëmtimi i diellit ose sëmundjet e lëkurës si melasma.

Një nga përbërësit kryesorë në VI Peels është fenoli. Fenoli është një nga përbërësit më të efektshëm të Burimit të Besuar i përdorur në peeling kimik për trajtimin e njollave dhe çngjyrosjes.

Trajtimi i keratozës pilaris

Disa nga përbërësit aktivë, të tilla si acidi salicilik, mund të ndihmojnë në zbërthimin e “gungave” të shkaktuara nga keratosis pilaris.

Keratosis pilaris është një gjendje e zakonshme në të cilën qelizat e vdekura të lëkurës bllokojnë folikulat e qimeve dhe prodhojnë gunga që i ngjajnë lëkurës së pulës në gjuhë popullore.

A trajton aknet VI Peel?

Peeling VI dhe peeling të tjerë kimikë të lehtë dhe mesatarë përdoren shpesh për të përmirësuar aknet. Një përmbledhje e studimeve të vitit 2018 arriti në përfundimin se peeling kimik në përgjithësi tolerohet mirë dhe konsiderohen potencialisht efektive, por nevojiten më shumë kërkime për rastet e akneve.