Blerja e kremit të diellit mund të kthehet në një çështje stresuese ndaj dhe shpesh është e vështirë të dallosh se cili produkt është blerja më e mirë.Më poshtë janë disa mite për SPF-të, për cilat nuk duhen përdorur në asnjë mënyrë, si dhe disa fakte që mbase nuk i keni kuptuar që ishin të vërteta.

  1. Çdo SPF mbi 30 është një ekzagjerim.

Fakt
Një hetim i fundit zbuloi se nga 60 kremra për mbrojtje nga dielli të testuar, 28 nuk plotësuan pretendimet e tyre për SPF. Të gjithë janë nën idenë e gabuar se nëse bleni një locion që reklamon 100 SPF, është tre herë më mirë se një 30 SPF, por nuk është e vërtetë. Duhet të përdoret një SPF 30 me një spektër të gjerë.

  1. Ekzistojnë disa SPF të cilat duhet t’i aplikoni vetëm një herë në ditë.

Mit
Ky mit hidhet poshtë pasi duhet që të aplikohet krem ​​dielli çdo dy deri në tre orë, pa marrë parasysh se çfarë marke apo lloji po përdorni.

  1. Aplikimi i SPF është më e mirë sesa të veshësh një bluzë pambuku.

Fakt
Lyerja me SPF është 100 % efektive. Dielli nuk duhet të depërtojë fare në lëkurën tuaj.

  1. Mund të digjeni nga një dritare.

Fakt
Megjithëse nuk mund të digjeni aq keq, ju prapë mund të merrni një farë niveli rrezesh UVA dhe duhet të mbani akoma krem ​​mbrojtës nëse do të jeni në makinë në një ditë me diell.
Dritaret e makinës vetëm filtrojnë rrezet UVB, ju mund të digjeni nga rrezet UVA, dhe ato rreze shoqërohen me melanoma.

  1. Nëse aplikoni krem ​​kundër diellit rregullisht, mund të qëndroni në diell gjithë ditën.

Mit
Nëse doni të mbroni veten nga dielli, duhet të zvogëloni kohën tuaj në diell. Nëse digjeni brenda pesë minutash pa krem ​​dielli, edhe me një krem ​​mbrojtës të mirë me SPF të lartë (dhe ri-aplikim), nëse kaloni tetë orë në diell, do të digjeni.”

  1. Nëse nuk jeni djegur, lëkura juaj është në rregull.

Mit
Nëse lëkura juaj nuk ndryshon fare ngjyrën, ju po përjetoni dëmtime të lëkurës nga dielli. Sigurisht, një djegie është më e keqe për lëkurën tuaj, por dëmtimi kronik i diellit (përmes nxirjes), gjithashtu mund të ketë rezultate të zgjatura.

  1. Unë kam një tonalitet lëkure të errët, kështu që lëkura ime është më e mbrojtur.

Fakt
Po, njerëzit me nuanca të errëta të lëkurës kanë SPF të integruar në lëkurën e tyre dhe mbrohen më mirë, por është akoma e nevojshme të mbroni lëkurën tuaj nga dielli.

  1. Kremrat diellorë natyralë janë më të mirë për lëkurën tuaj.

Mit
Kremi natyral mbrojtës është një term i marketingut, kështu që kujdes. Shikoni për kremërat që rendisin zinkun ose titanin tek përbërësit.